French Press'as, arba Prancūziškas kavinukas
Kavinuko slaptoji super galia - viso proceso metu kava yra santykyje su vandeniu. Ką tai reiškia - turtingas aromatų kavos skonis, o kavos tirščiams pasilikus dugne procesas nesibaigia, nes kava dalinasi savo aliejais ir poskoniais iki paskutinio vandens lašo kavinuke.
* O jeigu namuose - tai nieko sudėtingo. Trys pagrindiniai kavos ruošimo etapai
- Pirmas žingsnis - malta kava yra užpilama vandeniu ir judinama šaukštu French Press'o viduje.
- Antras žingsnis - kavos tirščiai su metaliniu kavinuko filtru yra nubraukiami į dugną.
- Trečias žingsnis - ragaujant kava ir neišpilščius viso skysčio (kavos) į puodelius, kava ir toliau lieka vandenyje, o kavos skonis dėl to yra dar labiau prisotinamas.
- - -
* Būtume labai nuobodūs jeigu sakytume, kad Prancūzišką kavinuką pasaulis naudoja tik kavos gamybai. Tikrai ne. O čia - parinkome Jums nuotraukų pasižvalgyti kaip įvairiai galima panaudoti French Press'ą.
French Press'o panaudojimas ne kavai:
- Gaivūs vakaro kokteiliai;
- Pieno putos plakimas: Cappuccino, Latte, Flat White ar kitai pieniškai kavai;
- Arbatos gaminimui iš įvairių vaisių ir žolelių.
- - -
TAIGI! Susidomėjus šiuo aparatu kviečiame peržiūrėti jį mūsų e. parduotuvėje.
- - -
Taip pat NYC'as dalinasi savo French Press'o patikrintu receptu:
Naudojame
- French Press kavinuką;
- Kavos pupeles;
- Kavamalę;
- Virdulį.
Gaminimo eiga
- Virdulyje užkaičiame vandenį;
- Sušildome kavinuko vidų užvirusiu vandeniu (prasukame šiek tiek vandens kavinuke ir išpilame);
- Sumalame kavos pupeles kiek stambiau, nei vidutiniškai arba, naudojame maltą kavą;
- Suberiame maltą kavą į kavinuką;
- Užpilame kavą vandeniu. Pirmiausia užpilame tik kavos tirščius ir leidžiame kavai sužydėti. Palaukiame 10 s.;
- Pilame vandenį užpildydami kavinuką iki norimo kiekio;
- Nuspaudžiame metalinį filtrą su tirščiais į dugną.
- Viskas! Skanaus. 💛 -