Prancūziška laimė namuose ir kava | French Press'as

French Press'as, arba Prancūziškas kavinukas

Kavinuko slaptoji super galia - viso proceso metu kava yra santykyje su vandeniu. Ką tai reiškia - turtingas aromatų kavos skonis, o kavos tirščiams pasilikus dugne procesas nesibaigia, nes kava dalinasi savo aliejais ir poskoniais iki paskutinio vandens lašo kavinuke.

* O jeigu namuose - tai nieko sudėtingo. Trys pagrindiniai kavos ruošimo etapai

 - Pirmas žingsnis - malta kava yra užpilama vandeniu ir judinama šaukštu French Press'o viduje.

 - Antras žingsnis - kavos tirščiai su metaliniu kavinuko filtru yra nubraukiami į dugną.

 - Trečias žingsnis - ragaujant kava ir neišpilščius viso skysčio (kavos) į puodelius, kava ir toliau lieka vandenyje, o kavos skonis dėl to yra dar labiau prisotinamas.

- - - 

* Būtume labai nuobodūs jeigu sakytume, kad Prancūzišką kavinuką pasaulis naudoja tik kavos gamybai. Tikrai ne. O čia - parinkome Jums nuotraukų pasižvalgyti kaip įvairiai galima panaudoti French Press'ą.

French Press'o panaudojimas ne kavai:

  1. Gaivūs vakaro kokteiliai; 
  2. Pieno putos plakimas: Cappuccino, Latte, Flat White ar kitai pieniškai kavai; 
  3. Arbatos gaminimui iš įvairių vaisių ir žolelių.

- - - 

TAIGI! Susidomėjus šiuo aparatu kviečiame peržiūrėti jį mūsų e. parduotuvėje.

Peržiūrėti pasiūlymą.

- - - 

Taip pat NYC'as dalinasi savo French Press'o patikrintu receptu:

Naudojame

  1. French Press kavinuką;
  2. Kavos pupeles;
  3. Kavamalę; 
  4. Virdulį.

Gaminimo eiga

  1. Virdulyje užkaičiame vandenį;
  2. Sušildome kavinuko vidų užvirusiu vandeniu (prasukame šiek tiek vandens kavinuke ir išpilame);
  3. Sumalame kavos pupeles kiek stambiau, nei vidutiniškai arba, naudojame maltą kavą;
  4. Suberiame maltą kavą į kavinuką;
  5. Užpilame kavą vandeniu. Pirmiausia užpilame tik kavos tirščius ir leidžiame kavai sužydėti. Palaukiame 10 s.; 
  6. Pilame vandenį užpildydami kavinuką iki norimo kiekio;
  7. Nuspaudžiame metalinį filtrą su tirščiais į dugną. 

 - Viskas! Skanaus. 💛 - 


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti