Skaniausi žiemos gėrimai kavinėje ir namų virtuvėje

Magiškas žiemos laikotarpis gali būti dar  jaukesnis pasigaminus kelis karštus gėrimus, kurie yra pilni šilumos, kvepia cinamonu ir imbieru, o juos pasiruošti labai paprasta - vos keli ingredientai, tačiau skoniu jie gali nunešti į įvairias pasaulio šalis. 

Visi gėrimai kuriuos aprašytus perskaitysite šiame įraše yra mūsų kavinės meniu -  juos nuolat gaminame, vaišiname kavinės svečius ir testuojame norėdami atrasti patį aukso viduriuką. 

LONDON FOG

Kas tai

London fog, kitaip Londono migla tai gėrimas kurį sudaro Earl Grey arbata, plakta pieno puta ir vanilės sirupas. Pirmieji šio gėrimo receptai buvo pradėti ragauti Vankuveryje, Kanadoje, po kurio laiko gėrimo receptas įtint išpopuliarėjo Ramiojo vandenyno šiaurės rytuose ir Kanados vakarinėje pakrantėje. 

Iš ko gaminasi

Pagrindiniai šio gėrimo ingredientai: juodoji Earl Grey arbata, vanilės sirupas bei plaktas, šiltas pienas. Taip pat, pagal skonį vanilę galima keisti naminiu medumi, o karvės pieną kitais augaliniais gėrimais - labiausiai derantis ir skonio galimybes praplečiantis yra avižų “pienas" (žinoma pagal skonį)

Receptas namas:

Earl Grey arbatos 1 pakelis (2.9 g.)

- 30 ml. karšto vandens (94 laipsnių)

- 10 ml. vanilės sirupo (arba a. š. medaus)

- 220 ml. šilto, plakto pieno 

Gaminimo eiga:

Į puodelį įdėkite arbatos ir užpilkite ją karštu vandeniu. Tam, kad arbatoje išsiskirtų geriausi skoniai, leiskite jai pabūti ramioje būsenoje apie 2 min. Tuomet į arbatą įpilkite vanilės sirupo, arba įdėkite šaukštelį medaus. Kol arbata ir sirupas laukia puodelyje, pašildykite pieną ir suplakite jį iki putos (plakimui galite naudoti plaktuvą, arba french press'ą - kaip tai padaryti su frensh press'ų galite skaityti čia). Pabaigai, plaktą pieną lėtai užpilkite į puodelį virš arbatos ir sirupo koncentrato. Na ir viskas, galima mėgautis. Mes taip pat, rekomenduojama arbatos pakelį pasilikti puodelyje iki kol išgersite gėrimą, taip suteikdami karštam gėrimui stipresnį aromatą.  

DIRTY CHAI LATTE 

Kas tai

Dirty Chai latte, kitaip nešvari Chai arbata (haha). Dirty Chai latte tai klasikinė Chai prieskoninė latte su viengubu espresso shot’u. Šio gėrimo istorija yra dar labiau stebinanti negu pats gėrimo pavadinimas. Dirty Chai latte buvo išrasta devintajame dešimtmetyje ir visai atsitiktinai. Barista gamino įprastą Chai arbatos gėrimą kai per klaidą įpylė šlakelį espresso. Nepaisant to, klientas gėrimą nusprendė išbandyti, o gėrimas žinoma buvo nuostabus. 

Iš ko gaminasi

Pagrindiniai šio gėrimo ingredientai: plaktas pienas sumaišytas su Chai arbatos koncentratu ir viengubas shot’as espresso. 

Receptas namas:

Chai arbatos koncentratas 30 ml. 

- Viengubas espresso 

- 220 ml. šilto, plakto pieno 

Gaminimo eiga:

Paruoškite indelį (ąsotėlį) su pienu ir į jį supilkite Chai arbatos koncentratą. Lėtai šildykite ir plakite pieną, kol išgausite kreminę putą. Po to, pasiruoškite viengubą espress'ą.

Serviruokite naudodami apie 300 ml. talpos puodelį - supilkite espresso ir pieno putą. *Saldesnio kvapo gėrimui galite suteikti užbėrę ant viršaus malto cinamono.

 

 


Senesnis įrašas


Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti